Hemma!

Nu är jag hemma!
Vi kom hem igår natt vid halv tolv, efter att ha varit i England sedan onsdag, jag, tre klasskompisar och två lärare och vår rektor :3
Det har varit jättekul där, och mycket nytt! Men det hinner jag inte berätta om nu, för jag ligger efter i skolan eftersom vi varit borta och måste jobba ifatt! Så, vi ses!
'

TRÖTT

Trött som tusan. Har inte fått en blund inatt, skit tråkigt.
Men det som gör mig glad en sån här morgon är era snälla kommentarer om Oneil!♥
Så jag tänkte svara på en fråga.
Hans ras är tyvärr okänd, men vi tror att han har Irish Cob i blodet på grund av sina kraftiga hovar, ben och sin bog.
Och tack så mycket! :)
---
Skriver kanske lite när jag kommer hem för Maggie är ju i England den här veckan så då är bloggen mitt ansvar haha :)
//Thea

GAAAAH, nervositet D:

Okej, okej, okej.
Imorgon.
Åker.
Jag.
Till England.
Och jag är nervös. Och trött.
Det har inte blivit några inlägg på senaste tiden, just på grund av packning och planering. Och imorgon. Imorgon bitti går flyget som tar mig, tre klasskamrater och två lärare till Cheltenham i England där vi ska besöka deras skola tills på söndag. Nervööööst. Manfred ska med, honom får vi inte glömma, men några kort lär det kanske inte hinnas med.
Ni får en till bild
från utedagen med JK istället för nya bilder :3






God Morgon!

Några uppe? Knappt så att jag är det haha ;)
Nej men jag glömde att lägga upp bilderna på Oneil när vi longerade honom så ni får två bilder (för sen dog kameran).
Ha en bra dag :)

//Thea

Mycket att göra


Hej på er!
Som rubriken säger så har jag haft otroligt mycket att göra de senaste 2 dagarna men nu ska jag ialla fall skriva lite :)
Som jag sa i Torsdags (?), så hade jag en liten överraskning och det är att det har kommit en ny häst till mitt stall!
Låt mig presentera, Oneil
Det här är alltså Oneil. Oneil kommer från ridskolan "Östermalms ridskola" och han såldes då han var för pigg på uteritt. Hans ras är okänd (precis som för Rosita som också var en ridskole häst) men det finns troligen lit Irish Cob i han då han har kraftigt hovskägg och kraftig kropp i huvud taget. Denna ponny är 147,7 i mankhöjd, alltså precis lika som Rosita.
Men iallafall så kommer jag att skriva om honom lika mycket som jag skriver om Rosita! :)
--
Vad jag annars har hunnit med under dom här dagarna är väl att jag har hunnit träna mer på spanskritt på Rosita med jätte stora framsteg som gör mig aldelles glad inombords!♥ Och så har jag ridit i både paddock och skog och det har gått super och det märks att vi litar på varandra fullt ut, och gud vilken underbar känsla det är!♥
jag kanske skriver lite senare ikväll om jag har ork och tid!
hare gott!
//Thea

Svartvit fototur med JK

Hej! :D Det är något speciellt med fredagar, har jag alltid tyckt. Jag menar, friheten, insikten om att det snart är helg och allt. Och nu ÄR det helg B)

Skolan var väl okej, lång och allt sånt. Men efter skolan cyklade jag till stan och hängde med min kompis JK lite grann, och vi fotade lite och jag utforskade den monokroma inställningen på Manfred, så att bilderna blev svartvita.

JK ändrade min objektivinställning så att jag får bestämma skärpan SJÄLV, och det är jag inte van vid, så bilderna har lite halvtaskig fokus, men det gör nog inget :3 Bjuder på några idag!

Ankorna i dammen ville inte komma nära, så vi utforskade naturen runt omkring :3

En liten, liten bäck rann bredvid dammen, och där flockades växter.



Löv och lyktstolpe


Blumma. Som ni ser är fokus en annan historia...

Fler bilder kommer så småningom :)

Nu ska jag sova!
Godnatt!

Regn

Sitter ute i skogen, och det regnar. Skoj :I
//Thea


Hejhopp

Hej folks!
Förlåt för att jag inte har uppdaterat på ett tag, men det har jag inte gjort av personliga skäll.
Men ialla fall.
Var en helt okej dag, lite lång tråkig, men that's life right?
Jag red bara ut på en skritt tur idag med Rosita, för jag hade inte någon större lust att rida i paddocken idag.
Så det blev en mysig skritt tur i det lilla solskenet som var kvar innan mörkret kom.
---
Juste!
Tränade Rosita lite mer på spansk ritt idag, fast bara inne i boxen. Och det gick super! Hon lyfter benen högt och böjer lite lätt på nacken så hon blir hur fin som helst!♥
Och förresten,
På fredag så kommer det en liten överraskning som kanske kommer att intressera er, och mest kommer det att intressera Maggie! haha ;)
Men jag ska försöka att göra lite fler uppdateringar från min sida, men skulle vilja veta om ni vill att jag ska fortsätta att skriva om Rosita och om hur jag rider osv? Kommentera och säg vad ni vill att jag ska skriva om!
Hare gött!
//Thea

Hellu :3

Skrev inget igår :/ Blev inte mycket tid till det. Men jag red i alla fall igår, och jag hade en poonii som heter Günter.
Günter



Han är en fin haflinger som gillar när det går undan. Eller gillar och gillar, men han stressar upp sig själv till den grad att han inte kan vara still. Han måste alltid gå. Usch, krångliga häst... Men men.

Idag hade vi orienteringstävling. Mihihi. Det gick inte så bra :/

Menmen.
På bussen hem idag satt det två killar i närheten och snacka, då den ena sa att det var två månader kvar till jul. Och den andra sa: "Äh, jul är överskattat."
MEH, HALLÅ? Jul är vad man gör det till! Vissa firar jul, andra inte. Pff. Vadå överskattat? Nåja. De klev av vid nästa hållplats i alla fall :)

Naah, nu ska jag gå och lägga mig.
Vi ses!

Godnatt..

..Nu går jag och lägger mig!
Men först en bild på mig och min finaste hihi!♥
//Thea

Lång dag

Puh va lång den här dagen har varit.
Skolan var skit jobbig, för de var typ segare än vanligt.
Och efter skolan så åkte jag och tog synundersökning (behöver göra det för att få ta moppe kort), och de gick väl bra, slapp iallafall att ha glasögon haha. :)
---
Senare när jag kom hem så gick jag ut för att rida, men såklart var det för mörkt för att rida i skogen så då red jag istället ett barbacka pass i paddocken. Och Rosita blev faktiskt riktigt mjuk att rida i slutet av passet :)
Iallafall så hade jag tänkt mig att visa mina hästar så att ni inte blir helt borta om jag skriver om dom i något annat inlägg ;)
Rosita
Ras Okänd
Född 1998

Vera
Ardenner
Född 2008

Anna
Svenskt kallblods travare
Född 2004

//Thea

La la la la la... musiktips :3

Hej hellu!
Har ägnat eftermiddagen åt ett skolarbete. Nu är det inte långt kvar innan vi åker till England för projekt Comenius. Det är jag och tre andra från klassen och två lärare som ska åka till Cheltenham och besöka deras skola lite grann... Uuuh, vad jag är nervös D:
Men hur som helst ska vi göra en presentation av vår skola och vårt land, och så om miljön, eftersom miljön är vad Comeiusprojektet går ut på. Vi ska ha om power meet, och vi har gjort ett arbete om det. Jag fick jobbet att designa arbetet, och det har jag gjort efter bästa förmåga.
Och det är vad jag har suttit och gjort den här eftermiddagen sedan skolan var slut :3

Eftersom jag inte tagit några bilder idag, så delar jag gärna med mig av några låtar!








Så! :D Fler kommer så småningom! ^^
See yah!

Ute i skogen med Skuttis :3

Hejhopp!
Nu har det börjat skymma bakom fönstrena och man börjar faktiskt bli lite trött... För ungefär en timme sen var jag ute i skogen med min kanin Lille Skutt. Med mig hade jag Manfred, min kamera alltså, och en bok. Så medan Lille Skutt hoppade omkring och gjorde det han gör bäst; äter, så tog jag lite kort :3 Här är några:

Gamle killen tar den svåra vägen...

Skuttade bortåt, bortåt... Men när jag ropade som kom han skuttandes tillbaka :3

Krulligt...

Alla bilder är oredigerade för tillfället; har sparat mina favoriter till att redigera i photoshop; och för att ha nåt att visa imorgon ^^

Nu ska jag ner och äta nybakat bröt. Nom nom! Det doftar hela vägen upp till övervåningen. Sen blir det att stressjobba lite läxa och sedan gå och lägga sig.
Vi ses!

Nöjd Thea

Hej på er!
Som sagt hade jag kalas ( eller vad man nu vill säga ), idag. Och det var faktiskt riktigt roligt! :) Vad jag fick ska jag väll säga också.
-En "Harajuku Lovers" parfym
-Pengar
-Nagellack och nagelfil
-OSiS+ Dust it
- och så kommer jag ju få moppe när jag tagit moppe kortet ;)
Ja och så ska jag väl slänga in en bild också kanske, så då får ni en halv flum bild på mig, min brosa och mina kusiner.
Som sagt, lite halv flum bild..


Kom nyss på att de är måndag imorrn. Är verkligen inte sugen på att gå till skolan imorrn, usch. Alltså fasiken va snabbt helgerna går eller är jag den enda som tycker de?
Aja nu ska jag väl stänga ner datorn och typ sätta mig och deppa framför tvn, haha ;)
//Thea

Urban är frisk och Larson är ren.

Idag har jag försökt ta itu med mitt liv. Eller, i alla fall Urbans.
Min stackars cykel har varit punkterad i ett par veckor, men med mycket möda, hänsynslöst våld, smutsiga fingrar och hopbitna tänder så har jag nu lyckats byta däck :)
Det borde finnas ett enklare sätt att göra det på, tycker man ju. Menmen.

Man märker att det är höst; löven börjar gulna och flyger lättjefullt omkring i luften.
Skulle vilja ta med min Manfred ut och ta kort, men ljuset är grymt dåligt utomhus då himlen är alldeles vit av moln. Vissa mulenheter eller vad det heter, är riktigt fint, för då får allt klarare färg medan himlen är mörkt grå. Men när himlen är vit så får allt en tråkig, disig färg. Kanske går ut en stund med Lille Skutt i skogen i närheten bara för att ha något att göra. Och Skuttis skulle ju behöva bli av med några kilon...

Ska börja göra om i mitt rum snart, och jag måste ju välja tapet och sånt... Skulle allra helst vilja ha en egen bild som tapet, och i så fall den här bilden:


Den ska sitta över en vägg, och så ska de andra tre väggarna vara en annan färg (kanske samma gulaktiga?) Men jag VET INTE!! Gah.

Bilden är tagen i fjällen :3

Nu ska jag få något gjort i läxväg. Har en massa läxor!!
Vi ses!


Kalas på G

Jag och brosan sitter och väntar på att gästerna ska komma :)
// Thea


Good Morning!

God morgon!
-Har ni sovit gott? :)
Det har jag iallafall, även fast jag var uppe till lite senare än vad jag hade tänkt mig, haha.. ;)
Ni kommer nog inte få så himla mycket uppdatering från mig idag tyvärr då jag ska hem till min pappa för att fira mig! :)
Men jag ska försöka så gott jag kan!
jag och min kära bror i Italien ♥

ha en bra dag! :)
//Thea

På väg att gå och lägga mig ja0 :3

Hej igen!
Ja, så ska man ju gå och lägga sig snart...
Mitt lördagsgodis bestod av polkagrisar uppe på rummet... Imorgon ska jag minsann sporta, för att bränna bort mina kalorier... Typ... Höhö... Men seriöst, imorgon känner jag för en utomhusdag.... Så, kanske är det bäst att gå och lägga mig nu?

Det kommer säkert inte bli något av sportandet, det skulle vara så typiskt mig att strunta i det, men jag ska i alla fall försöka laga Urban (min cykel) som har varit sjuk i ett par veckor (punktering). Nu har vi ett nytt däck till honom, det gäller bara att vara kunnig nog att sätta på hjulet... Vilket jag nog inte är ;)
Är det bara jag som alltid biter på mina polkagrisar? Alltså, verkligen biter... Jag kan inte suga på dem tills de tar slut, utan jag kommer alltid på mig själv med att KRAAAS bita sönder dem... Wierd.
Jag måste träna *stoppar en till i munnen*

Nej, så onyttig jag är!
Dags att släcka för idag :3
Vi ses!

Om mig, Thea.

Hej hopp!
Ja så de är jag som är Thea. Och jag ska väl berätta lite om mig :)
I mina inlägg så kommer ni att få följa min vardag och så kommer ni att få läsa om mina hästar och om lite allt möjligt helt enkelt.
Mitt största intresse är att rida, och då rider jag på min egna häst Rosita.
Hon är en gammal ridskole häst som är otroligt envist, men också världens underbaraste!
där är hon, min prinssesa!

Jag tricktränar även lite så ni kommer nog få se några videos på mig och Rosita!
---
ja de va väl allt jag hade att säga för den här gången, så vi ses! :)

(nu har ju jag inte gjort någon sådär cool namn sak som maggan så de får bli en tråkig från mig)
//Thea

Första inlägget för mig :3

Hejhellu :3
Det här är mitt första inlägg, nummer ett av förhoppningsvis många, många fler.
I mina inlägg kommer jag skriva om vad jag har för mig om dagarna, mina intressen, visa lite bilder på vad jag målar, dela lite musik och så!

Jag försökte göra mig själv i en simskaraktär, och så här skulle jag nog se ut:

Inte särskilt likt kanske, men jag fick inte till det bättre. Förresten börjar det kännas som om alla sims-gubbar man gör ser likadana ut...

Nåja.

Mitt allra största intresse ligger i att måla och skriva. Det var två saker, men de hänger ihop lite grann i mitt huvud... Så talar jag om det ena, så talar jag för det mesta om det andra också :D

Jag har en kanin som heter Lille Skutt, och han kanske också dyker upp ibland...
Han är urgammal och albino och ser ut typ så här:

Han är helt underbar :'3

Jag rider varje tisdag, men för övrigt har jag inget annat för mig än läxor, kompisar och att måla, typ :3
Jag går på en idrottsskola, så det är väldigt mycket idrott :c Kul ibland, men för det mesta jobbigt.

Kommer kanske skriva lite om Rasmus också. Det är en ekorre som bor i vår trädgård. Han ser ut så här:



Jag redigerar mina bilder i ps, gimp och pixlr, och kan sitta hur länge som helst och göra det, haha!
Nej, nu ska jag ner och se på film! Nu vet ni i alla fall lite grann om mig :3
Vi ses!

RSS 2.0